Huisstijl met logo-ontwerp AthleTea

webshop die theeën en infusies verkoopt

Over de klant

AthleTea is een webshop die theeën en infusies voor atleten verkoopt, met 100% natuurlijke ingrediënten. Een van de producten die AthleTea verkoopt is een thee die spierpijn na het sporten vermindert.

Doel van het project

De vraag was om een modern, eenvoudig, elegant en dynamisch logo te ontwerpen, gericht op (jonge) atleten. De klant wilde het aspect natuur en sport op een zeer duidelijke en heldere manier in het logo verwerkt zien.

HET RESULTAAT

Ik ontwierp een logo met twee (thee)blaadjes, die ook kunnen geïnterpreteerd worden als vlammen (verwijzend naar vuur, energie, spierpijn, hete thee…) of waterdruppels (verwijzend naar zweten, thee…). Deze blaadjes bevatten twee figuren die hun armen in de lucht steken. Deze stellen sportmensen voor – tijdens een training – of winnaars van een wedstrijd. Het lettertype waar ik voor koos heeft een moderne en krachtige uitstraling en past goed bij het thema sport. Ik ontwierp voor AthleTea ook een huisstijlgids, inclusief informatie over de kleuren, lettertypes, voorbeelden en mock-ups. De klant was zeer tevreden met het resultaat.