Grafisch ontwerp, content writing, strategie en webdesign Join For Water

de enige water-ngo in België

Over de klant

Join For Water is de enige ngo in België die zich volledig focust op water. De organisatie werkt aan wateroplossingen en -beheer in Afrika en Latijns-Amerika. In België richt Join For Water zich op sensibilisering rond de watervoetafdruk.

Doel van het project

Van de zomer van 2019 tot de winter van 2021-2022 werkte ik deeltijds voor Join For Water als communicatiemedewerker en grafisch ontwerper. Als grafisch ontwerper waren mijn belangrijkste verantwoordelijkheden het ontwerpen van educatief materiaal dat gebruikt kan worden tijdens de activiteiten van Join For Water in België, alsook het uitstippelen van de strategie voor de watervoetafdrukcampagnes (Water Telt in 2020, Water Challenge in 2021), alsook het ontwikkelen en schrijven van de content voor de website www.waterchallenge.be.

HET RESULTAAT

Elk ontwerp is gebaseerd op de huisstijl van Join For Water en Project W (het hoofdproject van het Belgische programma), met de drie huisstijlkleuren – groen, bruin en blauw – en het lettertype Antenna. Naast brochures, boekjes, flyers en socialmediabeelden, ontwierp ik ook het logo van de campagne Water Telt. Ook maakte ik de website www.waterchallenge.be (in WordPress). Momenteel werk ik af en toe als freelancer voor Join For Water. In mei 2022 verzorgde ik bijvoorbeeld de lay-out van het jaarverslag en twee bedrijfsbrochures.