Brochure conferentie Universiteit Gent

opdracht voor de conferentie ‘The Universal Declaration of Human Rights at 75: Rethinking and Constructing its Future Together’

Over de klant

Deze conferentie vindt plaats van 6 tot 8 december 2023, ter ere van de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (op 10 december). Deze conferentie wordt georganiseerd door de Human Rights Research Network, een groepering van verschillende onderzoekers uit uiteenlopende disciplines, die zich inzetten voor de rechten van de mens.

Doel van het project

Het programma van de panels, roundtables, posterpresentaties, wandelingen en andere activiteiten van de conferentie is zeer complex. Op verschillende tijdstippen gaan verschillende sessies door, er zijn in totaal twaalf verschillende thema’s, honderden sprekers … De organisatoren wilden graag een brochure laten ontwerpen met een overzichtelijke tabel met daarin alle activiteiten, per tijdseenheid, plus uitgebreide informatie over alle afzonderlijke events, op een logische wijze ingedeeld.

HET RESULTAAT

Ik ontwierp een interactieve brochure met een voorpagina, inhoudstafel, inleiding, visuele weergave van alle activiteiten, voorgesteld via tabellen en links naar de informatie over de individuele activiteiten, ingedeeld per thema. Ik gebruikte kleuren en symbolen om thema’s en soorten activiteiten van elkaar te onderscheiden. Dit zei mijn contactpersoon Giselle achteraf: “We zijn enorm tevreden over de samenwerking met Chloë De Raedt van E-magined! Ze heeft onmiddellijk begrepen wat we nodig hadden, en ze heeft een prachtig product ontworpen binnen de afgesproken korte termijn. Bovendien was ze zeer flexibel met laatst minute aanpassingen die we nodig hadden.”