Kickstart Your Personal Branding: Instagram

Zou je heel graag een nieuwe of bestaande niche (sterker) aanspreken via Instagram? Voor creatieve freelancers en health professionals is Instagram een heel mooi socialmediaplatform, dat je hiervoor kan inzetten, aanvullend op de ‘via via’.

Voel je er minder voor om dit grotendeels zelf te doen, noch om een volledig traject te volgen, maar wil je hier toch graag mee aan de slag?

Ik zet je op de goede weg met dit hybride pakket, een combinatie van een brainstormsessie, take overs en een paar kleine onderdelen uit mijn leeromgeving!

Zo gaan we te werk

Hieronder vind je de onderdelen van dit pakket.

Brainstormsessie personal branding fundamenten (2u)

Ik stuur je documenten voor de input van je personal branding fundamenten (bv. unique selling points, waar je voor staat, kernwaarden, mission statement, doelgroep …). Tijdens een brainstormsessie van 2u help ik je om deze fundamenten nog beter te verwoorden en te finetunen.

Je Instagram-profiel herwerken

Op basis van de input uit de brainstormsessie herschrijf ik je bio, maak ik een voorstel voor je 4 storyhighlights, gevolgd door het uitwerken hiervan (dus tekst en beeld voor de stories, uiteraard gecombineerd met jouw input bv. foto’s van jou) en herschrijf ik (eventueel) je naam. 

Brainstormsessie actieplan (1,5u)

Je krijgt van mij een paar korte videotrainingen, met name 1) hoe Instagram werkt (over het algoritme vooral), 2) welke soort content ik aanraad voor Instagram (contentpijlers), 3) best practices rond de structuur en opbouw van Instagram-posts, 4) storytellingtechnieken, 5) hoe kom je op contentideeën en 6) wat je best allemaal doet op vlak van interactie.

Nadien plannen we een brainstormsessie van ca. 1,5u in over je actieplan, dus over je contentplan en andere to do’s. Ik verwacht van jou een aanzet voor je contentplan, vervolgens vul ik dit aan met feedback en ideeën waarvan ik denk dat ze in jouw geval interessant zouden zijn. We bespreken dit nadien samen in die sessie en passen je actieplan verder aan.

Canva-templates

Ik maak 4 Canva-templates die je kan hergebruiken voor de beelden bij je Instagram-posts. We bekijken samen welke templates jij nodig hebt, want dit hangt af van jouw bedrijf, doelgroep, niche etc. Ik kan ook bestaande templates herwerken.

Voorbeelden:

  • titelbeeld voor een foto of filmpje
  • quotebeeld(en) (voor reviews en/of quotes)
  • een template voor Reels
  • carrousel om iets uit aanbod voor te stellen, cases, je aanpak/stappen … (statische pdf met slides)
  • carrousel voor tips

Posts maand 1

Ik maak 8 posts tijdens de eerste maand van onze samenwerking (2 posts per week).

Hoe? Jij geeft elke week wat input voor je posts, bv. in bulleted lists, via WhatsApp-voiceberichten, afhankelijk van wat jij het gemakkelijkste vindt.

Op basis daarvan (her)schrijf ik je posts en maak ik de beelden erbij.

Nadat we al deze stappen doorlopen hebben, kunnen we verder samenwerken en kan ik bv. de creatie van al je posts overnemen, bv. 4 posts per week. Dit bespreken we achteraf.

Is jouw personal brand al sterk?

Je kan het nagaan via mijn gratis test ‘hoe sterk is jouw personal brand?’. Maak je geen zorgen, je moet je e-mailadres niet na te laten. Doe je dat wel, dan kom je bovendien niet in een mailfunnel terecht.

Praktisch

Brainstormen lukt het best in real life. Online brainstormen kan natuurlijk ook, maar dit werkt minder goed in mijn ervaring. Als je in een straal van 10 km rond Gent woont, dan kan de brainstormsessie bij jou thuis doorgaan, zonder extra kosten. Indien je verder woont, gaan we samen op zoek naar een geschikte plek, maar in dat geval komt er wel een verplaatsingskost bij.

Je betaalt € 1450 (excl. btw) + eventuele verplaatsingskosten aan € 0,40 per km (dus enkel als je buiten de straal van 10 km rond Gent woont). Dit kan eventueel verdeeld worden in max. 4 schijven van € 362,5 verspreid over 4 maanden.

En wat nu? Ik maak altijd eerst even kennis met geïnteresseerden, alvorens te starten met een samenwerking. Boek je kennismakingscall via onderstaande link. Deze koffieklets kan ook live doorgaan, bv. in een koffiebar in de regio Gent. Stuur me in dat geval nog even een mailtje naar info@e-magined.be, zodat we verder kunnen afspreken.